Один наш земляк гостював у тещі й жінки (і таке буває) на Луганщині. До них зайшла сусідка, вчителька української мови місцевої школи. По радіо йшла передача про мову. Просили надсилати запитання для конкурсу. Земляк запропонував спитати у слухачів, що таке "потапці". Сусідка здивувался:" А що воно таке?" А повинна б була знати, бо І.П. Котляревський в "Енеїді", перелічуючи українські народні страви, згадує й потапці. Очевидно, саме з Полтавщини оці потапці причимчикували на Кубань. То що ж воно?. Це проста селянська страва з сухарів. Перший різновид - сухарі заливають кисляком, ждуть, поки вони набубнявіють, і страва готова. Другий - сухарі заливають теплою кип'яченою водою,ждуть, поки розкиснуть, але не розпливуться, зливають зайву воду, посипають товченим часником і поливають олією. Тобто, готують так, як і пампушки з часником.
Переглядів: 473 |
Додав: Алмас |
Дата: 31.08.2012
|
|